Fire trin til at finde den rigtige medarbejder gennem rekruttering

Noget af det, der virkelig kan koste en virksomhed penge, er hvis man ansætter de forkerte medarbejdere. Oplæring af en medarbejder er ofte en krævende og dyr proces, ligesom man i forvejen skal bruge penge og ressourcer på at finde og hyre en medarbejder. Får man ansat den forkerte, skal man måske starte forfra med hele processen efter blot få måneder. Derfor benytter mange virksomheder sig af headhunting for at sikre sig, at de fra starten får fat på de bedst egnede medarbejdere. Der er en del firmaer der tilbyder rekruttering i København, og her kan virksomheder få hjælp til de forskellige aspekter af rekruttering, lige fra headhunting af medarbejdere til indgående personalejuridisk rådgivning. Det er en rigtig god idé for især større virksomheder at benytte sig af professionel rekruttering, da det øger chancen for at få det rette match mellem virksomhed og ny medarbejder, og derved kan man mindske risikoen for det ressourcespild, der er resultatet af at rekruttere de forkerte medarbejdere.

rekruttering af medarbejdere

Trin 1: Forundersøgelse

Første trin i rekrutteringsprocessen er som regel at forventningsafstemme. Hvad er virksomheden på udkig efter? Hvilke arbejdsopgaver skal stillingen indeholde, hvilke professionelle og personlige kompetencer forestiller virksomheden sig, at den nye medarbejder skal besidde for at være et godt match for virksomheden? Rekrutteringsfirmaet sporer sig ind på disse spørgsmål ved hjælp af samtaler med nøglepersoner i virksomheden, kombineret med en jobanalyse, og til sidst vil man udforme en formel stillingsbeskrivelse, der kan fungere som fundamentet i jagten på den rette kandidat.

Trin 2: Målrettet headhunting

Gennem netværk og jobdatabaser finder rekrutteringsfirmaet frem til egnede kandidater, samtidig med at man udvælger kandidater, der aktivt har søgt stillingen, for at få et miks af aktivt søgende og passivt søgende.

Trin 3: Udvælgelse

Rekrutteringsfirmaet udvælger kandidater ud fra listen fra trin 2. Metoderne er interviews, referencer, test gennem opgaver og personlighedstests. Ved at bruge en bred vifte af metoder kan headhunterne effektivt indkredse de bedst egnede kandidater. Ved hjælp af gentagne tests vil man til sidst stå tilbage med den bedste kandidat.

Trin 4: Indfasning i virksomheden

Nu hvor kandidaten er blevet ansat, kan rekrutteringsfirmaet trække på sin HR-ekspertise og hjælpe den nye medarbejder godt i gang. På den måde sikres det, at kandidaten får den bedste introduktion til virksomheden og til sit nye arbejde, hvilket øger chancerne for at medarbejderen vil trives i virksomheden og blive i ansættelsen i længere tid.

 

Personaleafdelingen ApS

Sct. Peder Stræde 1, 1. sal.

4000, Roskilde

70 23 38 38