Sådan finder du kvalitetsbrænde til en god pris

Kvalitetsbrænde

Brænde er ikke bare brænde, da det er vigtigt at benytte kvalitetsbrænde. Kvalitet koster dog også, men det er heldigvis muligt at få meget mere for pengene ved at vælge kvalitetsfuldt brænde til en god pris.

Hvad består kvalitetsbrænde af?

Brænde skal opfylde diverse kriterier før, at der er tale om kvalitetsbrænde. Der skal i den sammenhæng blandt andet tages højde for typen af brænde, kompaktheden, luftindholdet samt vand- og fugtindholdet. Det kan være svært for den almindelige borger, som blot skal have brænde hjem til boligen, at vurdere, om brændet opfylder kriterierne for en høj kvalitet. Det er heldigvis muligt at købe brænde af kvalitetsgodkendte firmaer, der kun sælger kvalitetsbrænde, som du kan benytte med det samme uden bekymringer. Her vil der være sørget for, at brændet opfylder kvalitetskriterierne samtidigt med, at brændet er opbevaret korrekt, så det ikke tager skade af fugt eller andre miljøpåvirkninger, der kan mindske kvalitetsniveauet.

Forskellige slags kvalitetsbrænde

Der findes forskellige slags typer af kvalitetsbrænde, hvilket gør det muligt for dig at udvælge det, som passer bedst til dit behov. De almindeligste typer af brænde på det danske marked er følgende:

Ovntørret brænde:

Ovntørret brænde er den type brænde, som har domineret i mange år, og der er stadig mange personer, som vælger denne type brænde. Den ovntørrede brænde er typisk ask eller bøg, som blandt andet produceres i Danmark. Ask og bøg har begge en høj brændværdi, som blandt andet er et af de vigtigste kvalitetskrav. Træsorterne kan med fordel bruges til brændeovne, pejse og andre former for indsatser, og derfor er ovntørret brænde populært til almindelig husholdninger.

Træbriketter og træpiller:

Det er også muligt at få kvalitetsbrænde i form af kompakte træbriketter og træpiller, som giver meget træ for pengene på grund af sammenpresningen. Træbriketter og træpiller har en meget høj brændetid, da næsten alt luft og vand er presset ud af træet. Det gør det også praktisk at opbevare brændslet, da det ikke behøver særlig meget opbevaringsplads sammenlignet med det ovntørrede brænde. Denne slags kvalitetsbrænde tager hensyn til miljøet, da brændet blandt andet består af overskudstræ. Der er ingen risiko for sundhedsskadelige stoffer, da sammenpresningen foregår ved høj varme, der får træet til at holde sig sammen. Træbriketter og træpiller er særligt egnet til fyr eller andre anlæg, som bruges til opvarmning.

Få mest muligt for pengene

Som med så meget andet kan det svare sig at indkøbe store partier af brændet. Ovntørret brænde leveres normalt i tårne mens træpiller leveres løst eller i sække, og træbriketter leveres på indpakkede paller. Mængden af træet bestemmes naturligvis af dig som køber, men af både miljømæssige årsager og økonomiske årsager bør du bestille store partier af brændet hjem for at få glæde af prisdygtige træbriketter og træpiller samt ovntørret brænde i høj kvalitet. Således sparer du også penge på transporten, som oftest glemmes i søgningen efter den bedste pris. Du kan med stor fordel også gå sammen med dine naboer, så I i fællesskab kan få kvalitetsbrænde hjem til en god pris.

 

Dalmose Brænde ApS
Huginsvej 12
4100 Ringsted
32 13 33 73