Opvarmningsmetoder af hjemmet

 

Opvarmningsmetoder i hjemmet

I en tid med et større og større fokus på miljøet er der også kommet et øget fokus på opvarmningsmetoder af hjemmet. Uanset valg af opbevaringsmetode er det vigtigt, at den metoden er nyttefuld, så der udvindes mest muligt energi for at mindske brugen af ressourcer. Det kræver, at du gennemtænker forskellige energiløsninger, så du finder den mest optimale løsning til opvarmning af dit hjem.

De almindeligste opvarmningsmetoder

Opvarmning gennem fjernvarme er ved at vinde indpas i Danmark, hvor der ellers førhen typisk har været benyttet opvarmningsmetoder gennem oliefyr eller træpillefyr. Det er dog ikke alle steder i Danmark, som har mulighed for at udnytte fjernvarmens fordele, hvor træpillefyr og oliefyr stadig er gode alternativer til opvarmning.

Træpillefyr:

Med et træpillefyr afbrændes træpiller for at opvarme hjemmet. Træpiller består af sammenpresset træ, hvor så meget som muligt af luft, vand og fugt er presset ud for at forlænge brændetiden. Træpiller bliver oprindeligt lavet af overskudstræ, men grundet den høje efterspørgsel af træpiller bliver der til tider også brugt nyt træ til at lave træpillerne. Brugen af overskudstræ tilgodeser miljøet, og er især miljøvenligt, når der udelukkende benyttes overskudstræ. Træpiller leveres typisk i sække af forskellig størrelse, som gør det let af opbevare.

Oliefyr:

I et oliefyr afbrændes fyringsolie med henblik på at opvarme vandet til hjemmets vandforbrug og varmapparater. Oliefyr bliver benyttet i mindre grad i dag end førhen, da det er en dyr opvarmningsløsning. Det kan dog være den eneste opvarmningsløsning i gamle boliger med utilstrækkelig isolering. I boliger, som benytter oliefyr, skal der være en tank, så fyringsolien kan opbevares korrekt.

Få mest ud din opvarmningsmetode

Det kan være svært at overskue hvilken metode, som er den bedste for netop dit hjem, hvis ikke du kan benytte fjernvarme. I den forbindelse er det en fordel at modtage rådgivning om opvarmning med fyringsolie og træpiller, så du kan få gode råd om, hvad der egner sig bedst til dit behov. Det er igennem rådgivningen også muligt at energioptimere dit hjem, så du får mest muligt ud af opvarmningen, hvilket både gavner miljøet og din økonomi. Det kan kræve en udskiftning af dit eksisterende fyr, så du får mest muligt ud af afbrændingen. Efter rådgivning om opvarmningsmetoder er det også muligt at oprette en ordning om levering af billig fyringsolie eller træpiller, så du kan opvarme dit hjem så billigt som muligt hele året rundt. Her får du allermest ud af din opvarmningsmetode, hvis du køber fyringsolie eller træpiller i høj kvalitet fra en troværdig leverandør.

Hornsyld Købmandsgaard A/S
Nørregade 28
DK 8783 Hornsyld
75 68 73 00