Tips til udstyr til jagtsæsonen

Jagt har været en yndet aktivitet i årtusinder, både som en måde at overleve på og som en sportsgren. Rigtig mange jægere køber jagtudstyr hvert år, men hvis du er en erfaren jæger ved du, at det kræver et vis sæt evner, at vælge passende udstyr og redskaber til jagt.

Det fleste, der sælger jagtudstyr sælger ikke kun våben, buer og udstyr hertil, de sælger også fiskeriudstyr, rygsække, kikkerter, jagttøj og andet tilbehør til at gøre jagten til en succes. I samarbejde med Lundemøllen, der sælger udstyr til jagt og ridning, får du her nogle bud på det udstyr, der er essentielle for dig at have med på jagt i den frie, vilde natur.

jagtudstyr

Naturligvis har du behov for noget at skyde med, uanset hvad du jager, stort eller småt. Hvis du starter med at jage stort vildt, har du brug for en riffel, hvis dette er dit foretrukne våben. Håndvåben er nemmere at bruge til mindre vildt, grundet deres store præcision. Når du skal på jagt har du sandsynligvis brug for et kikkertsigte, kamuflagetøj, en kikkert, en måde at opbevare dit våben på, og noget til at beskytte dine ører med, såsom ørepropper eller hæreværn.

Et kikkertsigte er en af de allervigtigste stykker udstyr til en riffel, en jæger kan anskaffe sig. Disse bliver brugt til at bedømme afstande og gør det nemmere at ramme. Hvis du ikke er komfortabel, vil du sandsynligvis ikke være succesfuld på din jagt. Nogle mennesker foretrækker udstyr såsom en bue, tilbehør hertil kan også findes i butikker der sælger jagtudstyr. Bue og pil lyder måske gammeldags, men det kan være rigtig sjovt at prøve, især hvis du har godt styr på udstyret. Sørg altid for at have kniv eller lignende med, hvis det skulle ske, at du får såret et dyr. Der er ingen grund til, at det lider længe, bare fordi du ikke kunne ramme plet i første forsøg.

Sørg for altid at købe dit udstyr fra en erfaren sælger. Denne type butikker har ofte bedre udstyr og højere service. Butikken kan både være fysisk og online, men sørg for at de sælger kvalitetsudstyr. Dette kan du eksempelvis sikre dig, ved at søge på andre folks oplevelser, eller ved at tage kontakt til butikkens bestyrer for at høre, hvilken erfaring denne har med jagt. Er du ny jæger, vil du opleve, at der på nettet findes rigtig mange jagt outlet varer, hvor du kan få udstyr, der er billigt, men af god kvalitet.

 

Lundemøllen
Fuglebjerglundvej 7
4250 Fuglebjerg
Tlf: 55 46 1344